De winter komt er weer aan. Dit betekent extra aandacht voor mensen met een auto met een dieselmotor. Bij matige tot strenge vorstperiodes is de kans op vlokvorming in dieselbrandstof erg groot. Deze vlokvorming wordt veroorzaakt wanneer paraffine zich bij koude temperaturen afscheidt van de brandstof. Een andere oorzaak kan zijn dat vocht, welke in dieselbrandstof aanwezig is als gevolg van het hygroscopische bio-dieselaandeel, bevriest. Hierdoor kan het brandstoffilter verstopt raken, waardoor de auto niet meer start of zelfs stil kan vallen gedurende de rit.

Wat te doen wanneer het weer gaat vriezen?

Wanneer het gaat vriezen, raden wij onze klanten aan hier extra aandacht aan te besteden. Door middel van het toepassen van Forté Diesel Injector Treatment wordt de auto optimaal beschermd om de winter storingsvrij door te komen. Bent u consument en hebt u zelf een auto met dieselmotor? Ga dan langs bij uw dealer en laat u informeren.

Forté Diesel Injector Treatment
biedt, naast de bekende reinigende werking, de volgende voordelen tijdens winterse omstandigheden:
• Voorkomt filterverstopping;
• Voorkomt vlokvorming;
• Verlaagt de kritische temperatuur van filterverstopping met 10 °C tot 15 °C;
• Optimaliseert het brandstofverbruik;
• Reinigt en smeert het brandstofsysteem.

Speciaal voor de mensen die op wintersport gaan!

De Forté vorstwaarschuwing is bedoeld voor iedereen met een auto met een dieselmotor, maar speciaal voor mensen die op wintersportvakantie gaan. Omdat deze mensen naar een kouder gebied gaan is de kans op vlokvorming groter. Ook de brandstofkwaliteit is in het buitenland vaak anders. Zelfs winterdiesel, welke beschermt tot een temperatuur van -20 °C, beschermt niet altijd voldoende.

Forté adviseert om de klanten die op wintersport gaan met de auto, niet alleen voor de heenweg, maar ook voor de terugweg een flesje Forté Diesel Injector Treatment  te verstrekken. Het product verlaagt de temperatuur waarbij brandstoffilters verstoppen met 10 tot 15°C.