mobiliteit garantie

Forté MobiliteitsGarantie exclusief voor u als Forté Authorised Service Center

De autokoper krijgt extra garantie van u, de financiering daarvan wordt door Forté verzorgd.

 

Niets mooiers natuurlijk om uw klanten een extra zekerheid te kunnen geven op de door u verkochte voertuigen. U heeft bij de verkoop al ingestaan voor de kwaliteit en door bij aanvang van de garantie gebruik te maken van de Forté producten blijft die kwaliteit ook gewaarborgd. Sterker nog, we daar zó van overtuigd dat u daardoor ook Forté MobiliteitsGarantie aan uw klanten kunt aanbieden.

 

Hiermee bent u medeverzekerde op de verzekeringsovereenkomst voor de Forté MobiliteitsGarantie.

 

Onderstaand geven we een helder overzicht van wat de Forté MobiliteitsGarantie inhoudt zodat u en uw klanten niet voor verrassingen komen te staan. Vanzelfsprekend zijn uiteindelijk de verzekeringsvoorwaarden bindend. 

  

Op de volgende vragen wordt antwoord gegeven;

 • Wat is het voor garantietoezegging?
 • Hoe ziet het onderhoudsschema eruit?
 • Wat valt onder de Forté MobiliteitsGarantie?
 • Wordt het benodigde materiaal vergoed?
 • Wat valt niet onder de Forté MobiliteitsGarantie?
 • Is opzegging van de garantietoezegging mogelijk?
 • Wat kost het en hoe werkt het?
 • Waar kan ik met vragen terecht?

  

Indien u graag inloggegevens ontvangt voor de aanmelding dan klikt u hier en dan maakt u uw interesse via een Contactformulier kenbaar. 

 

Klik op onderstaande knoppen voor de betreffende downloads of aanmeldingen van voertuigen. 

Wat is dit voor garantietoezegging?

De Forté MobiliteitsGarantie wordt door u als Forté Authorised Service Center  gegeven op een voertuig die bij u is gekocht. U controleert In Acceptatierichtlijnen eerst goed of het voertuig vermeld staat op de lijst van voertuigen die voor de Forté MobiliteitsGarantie in aanmerking kunnen komen. Alleen voor die voertuigen kan de Forté Mobiliteitsgarantie afgegeven worden en kunt u een beroep op onze financiering doen.

 

De Forté MobiliteitsGarantie geldt alleen wanneer en zolang het voertuig door u  met Forté-producten is behandeld, waardoor de betrouwbaarheid van het voertuig verhoogd is. U kunt daarbij kiezen om een garantie te geven met een geldigheid van maximaal 12 of maximaal 24 maanden. Gedurende die periode heeft de koper van het voertuig op grond van Forté MobiliteitsGarantie dan recht op garantie bij het plotseling en onverwacht falen van een onderdeel van het voertuig als dat onderdeel onder de Forté MobiliteitsGarantie valt. De keuze voor 12 of 24 maanden maakt u met uw klant bij het voor de Forté Mobiliteitsgarantie aanmelden van het voertuig en staat daarna vast. De Forté MobiliteitsGarantie  is bedoeld voor occasions die niet ouder zijn dan 8 jaar met een maximale kilometerstand van 150.000 kilometer op het moment van de aanmelding voor de garantie. De Forté MobiliteitsGarantie eindigt in ieder geval als er meer dan 250.000 kilometer met het voertuig is gereden of op het eerdere moment dat het voertuig niet meer volgens de voorschriften van de fabrikant en Forté Benelux BV wordt onderhouden.

Zou u een uitgebreidere garantie willen geven qua looptijd of onderdelen dan is dat natuurlijk een keuze die u ook kunt maken. U kunt de kosten daarvan dan alleen niet geheel of gedeeltelijk door financieren door een beroep te doen op de regeling van de Forté MobiliteitsGarantie.

Hoe ziet het onderhoudsschema eruit?

Wij weten dat het gebruik van onze producten leidt tot grip op garantie. Om die reden dient iedere verkochte auto bij aanvang van de garantie volgens een onderhoudsschema te worden behandeld. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en daarmee eveneens de klanttevredenheid.  

 

 Onderstaand het onderhoudsschema voor voertuigen voorzien van een dieselmotor;

bij aanvang extra bij
Product 12 mnd 24 maanden
Diesel Injector Treatment DIT 1 1
DPF Cleaner & Regenerator DPF 1 1
New Generation Motor Flush NGMF 2
Top End Treatment TET 1  

 

 Onderstaand het onderhoudsschema voor voertuigen voorzien van een benzinemotor;

    bij  extra bij
Product   aanvang 24 maanden
Fuel System Cleaner Advanced FSCA 1 1
Fuel & Emission Improver FEI 1 1
New Generation Motor Flush NGMF 2  
Top End Treatment TET 1  
Wat valt onder de Forté MobiliteitsGarantie?
 • De arbeidskosten voor tijd die u als Forté Authorised Service Center nodig heeft (het uurloon) om de reparatie te verrichten. Hiervoor worden de normtijden van de voertuigfabrikant gehanteerd.
 • De kosten van vervanging van onder deze garantie vallende onderdelen zoals geleverd door u als Forté Authorised Service Center. Vanaf 50.000km houden we rekening met slijtage en afschrijving, zie daarom bij de vraag “Wordt het benodigde materiaal vergoed?” voor een nadere toelichting. 

De Maximale vergoeding die onder de Forté Mobiliteitsgarantie valt is  € 5.000, – exclusief BTW voor de onderdelen en het arbeidsloon samen.

 

We geven hieronder een overzicht van de onderdelen van uw voertuig die onder de garantie kunnen vallen. Dat zijn best technische termen voor een autokoper. U kunt de koper daarmee op weg helpen als hij of zij hierover vragen heeft natuurlijk.  

 

De volgende onderdelen – voor zover aangebracht voor de 1e (inter)nationale toelating – van het voertuig vallen onder de omvang van de MobiliteitsGarantie;

Motor

Componenten: Cilinderblok, Cilinderkop, Cilinderkoppakking, Motorblok, Oliekoeler, Oliecarter, Oliedrukschakelaar, Oliefilterhuis en alle inwendige onderdelen die in verbinding staan met het oliecircuit, Balans-as, Hydraulische Klepstoter, Tuimelaar, Zuiger, Zuigerpen, Zuigerveren, Krukas, Krukaslager, Nokkenas, Oliepomp, Drijfstang, Drijfstanglager, Sleephefboom, Tuimelaar, Distributiekast, Distributieketting, Distributiekettingwielen, Distributiekettingspanners, Klepstoters, Kleppen, Klepveer, Klepgeleider, Klepzitting, Klepsteelafdichtingen en de onderdelen van MultiAir- systemen.

Handmatige en automatische transmissie

Componenten: Versnellingsbak, Koppelomvormer, Elektronische en mechatronische besturingseenheid voor handmatige, automatische, CVT en DSG transmissies en de volgende interne onderdelen: Rembanden, Centrifugaal regelaars, Versnellingsbakhuizen, Versnellingsbaklagers, Glijblokken, Hoofdas, Hydraulische Zuigers, Lamellen, Hulp-as, Oliepomp, Planetaire Versnelling, Planetaire tandwielstelsels, Schakelvork, Schakeltransmissiedelen, Schakel-as, Zonnetandwielen, Besturingseenheid, Synchronisatorhuis, Synchronisatieringen, Snelheidsmeteraandrijving, Tussen-assen en Tandwielen.

Transaxle

Componenten: Differentieelbehuizingen (van voorwiel- achterwiel en 4-wielaandrijving) inclusief alle inwendige onderdelen zoals Differentiëlen, Differentieellagers, Kegeltandwielen, Schijven en Kroonwielen.  

Koelsysteem

Componenten: Radiateurs (motor en kachel), Thermostaat, Waterpomp, Automatische Transmissie-koeler, Visco/Thermoventilator, Ventilatorkoppeling, Thermische Schakelaar

Brandstofsysteem

Componenten: Brandstofpomp, Injectiepomp, Carburateur

Elektronisch injectiesysteem

Componenten: behuizing, gasklephuis, gasklepschakelaar, inspuiteenheid, verstuivers, koude start ventiel, brandstofdrukregelaar, brandstofrail, brandstofdruk opslag, brandstofdistributeur, stationair snelheidsregelventiel, luchtmassameter, luchtstroommeter, temperatuursensor, warm-up regulator, extra luchtschuif, tankelement met of zonder brandstofpomp.

Stuurinrichting

Componenten: Mechanische, elektrische of hydraulische stuurinrichting, Hydraulische Pomp, Elektrische Stuurbekrachtigingsmotor

Turbolader / Compressor

Componenten: Laders van elk type (Mechanisch, Elektrisch, Turbolader, enz.), Intercooler

Aandrijfassen

Componenten: Cardanassen, Aandrijfassen, Aandrijfverbindingen

Rijhulpsystemen

Componenten: tractiecontrolesystemen, vergrendelbare, elektronische regeleenheid, de hydraulische eenheid, accumulator en de ladingspomp, regelkleppen, ABS hydraulische unit, ASR-stelmotor, stuurhoek en pedaal sensor, elektronische rijstabiliteit (ESP) met hogedruk/retourstroom pomp, sensoren en omschakelkranen, de automatische vierwielaandrijving, snelheidssensoren en schakelaars

Remmen

Componenten: Hoofdremcilinder, Remversterker, Vacuümpomp, Remkrachtregelaar, Remkrachtbegrenzer; Van het antiblokkeerremsysteem de volgende onderdelen: Elektronische Besturingseenheid, Snelheidssensor, Hydraulische Eenheid

Elektrisch systeem

Componenten: Boordcomputer, Dynamo met regelaar, Startmotor; de volgende onderdelen van het elektronische ontstekingssysteem: Hall-zender, Inductiesensor, Pingelsensor, BDP-sensor, Relais, Regeleenheden van de componenten die deel uitmaken van de assemblages, Startschakelaar, Bobine, Ontstekingsverdeler, Ontstekingskabel, Mechanische Verdeler, Voorgloed-relais

Airconditioning

Componenten: Compressor, Condensor, Ventilator, Verdamper.

Comfort elektrische onderdelen

Componenten: Ruitenwissermotor voor en achter, Koplampwissermotor, Verwarmings- en hulpventilatormotor, Claxon, Raammotor, Achterruitverwarming, Schuifdakmotor; de volgende componenten van het centrale vergrendelingssysteem: Schakelaars, Solenoïdes, Blokkeermotoren, Regeleenheden (met uitzondering van breuk, kabelbomen en kabels)

Uitlaatsysteem

Componenten: lambdasonde, gevorkte buis in combinatie met de vervanging van de lambdasensor, EGR-klep

Veiligheidssystemen

Componenten: airbag, gordelspanner, elektronische sensor, pyrotechnische drijfgas 

Hybride systeem (indien van toepassing)

Componenten: elektromotor (hybride) behalve (hoogspanning)batterijen, kabels en kabelaansluitingen 

Wordt het benodigde materiaal vergoed?

De hoogte van de vergoeding van onderdelen die bij reparatie worden gebruikt, kan gemaximeerd worden op basis van bouwjaar en kilometerstand van het voertuig.

 

Hiervoor hanteren wij het volgende schema;

Kilometerstand Vergoeding maximaal
Tot 50.000 km 100 %
Tot 60.000 km 90 %
Tot 70.000 km 80 %
Tot 80.000 km 70 %
Tot 90.000 km 60 %
Tot 100.000 km 50 %
Meer dan 100.000 km 40 %
Wat valt niet onder de Forté MobiliteitsGarantie?

Met de de Forté MobiliteitsGarantie kunt u een ruimhartige garantie aan uw klanten geven. Zoals u ook gewend bent met al bestaande garanties die u al geeft, zijn er toch een aantal gebeurtenissen of onderdelen  die geen recht op garantie geven. Attendeer daar ook goed uw klant op. Het Forté Mobiliteitsgarantiecertificaat helpt daar natuurlijk bij. De voorwaarden kunnen bovendien een mooie aanmoediging voor uw klant zijn om het voertuig tijdig bij u als Forté Authorised Service center voor onderhoud en reparatie aan te bieden.

 

Voor u is dus belangrijk dat als de klant geen recht heeft op de Forté Mobiliteitsgarantie u ook geen beroep kunt doen op de gehele of gedeeltelijke financiering hiervan door ons.

 

Dde Forté MobiliteitsGarantie geldt onder meer niet voor de volgende gebeurtenissen en onderdelen:

Onderhoud: Onder de garantie vallen niet de kosten van het  normale en/of gebruikelijke onderhoud dat het voertuig nodig heeft. Zo is er bijvoorbeeld geen recht op garantie voor het verversen en vervangen van vloeistoffen. Alleen als die verversing of vervanging  nodig is in verband met de noodzakelijke reparatie van de auto die u doet, valt dit onder de garantie.

Slijtage: sommige onderdelen nemen door slijtage geleidelijk in kwaliteit af. Deze slijtage kan verband houden met de leeftijd van het voertuig of het aantal kilometers dat ermee gereden is. Kosten van reparatie of vervanging van onderdelen door slijtage vallen niet onder de garantie.

Uitgesloten onderdelen: De Forté MobiliteitsGarantie geldt voor een genoemd aantal onderdelen van de auto. Dat betekent dat de garantie in ieder geval niet geldt voor de volgende onderdelen: filters, bougies, ruitenwisserbladen, V-riemen, uitlaat (inclusief katalysator), remschoenen, remblokken, remschijven, remtrommels, accu, verlichting, zekeringen, carrosseriedelen (lak), aandrijfashoezen, velgen, banden, raam- en deurrubbers, glas, sierlijsten, bekleding en afwerking.

Gewijzigde kilometerstand: Er is geen  aanspraak mogelijk op de Forté MobiliteitsGarantie wanneer de kilometerstand is gewijzigd of de kilometerteller is losgekoppeld van het voertuig. Dit geldt ook bij een defect aan de kilometerteller als de klant dat niet direct heeftlaten repareren.

Beschadigingen of defecten die een gevolg zijn van:

 • brand, blikseminslag, explosie, beschadigingen veroorzaakt door dieren, ongeval of diefstal;
 • oneigenlijk gebruik van het voertuig, zoals het oefenen voor of deelnemen aan races, terreinrijden, behendigheidsritten, etc.
 • onoordeelkundig gebruik van het voertuig of gebreken die opzettelijk zijn veroorzaakt;
 • reparaties die niet of niet tijdig door een Forté Authorised Service Center;
 • niet door de fabrikant van het voertuig goedgekeurde veranderingen of aanpassingen, inclusief accessoires;
 • onvoldoende onderhoud of verzuim van het voorgeschreven onderhoud;
 • het gebruik van onjuiste brandstof, onvoldoende of onjuiste smeermiddelen of antivriesvloeistof;
 • slijtagevallen buiten de omvang van Forté MobiliteitsGarantie.

Sloopauto’s en total loss: Reparaties aan auto’s die door een financiële instelling of verzekeraar als sloopauto, total loss of anderszins zijn aangemerkt, vallen niet onder de Forté MobiliteitsGarantie.

Incidentele schade: Incidentele schade of gevolgschade, voortvloeiend uit of samenhangend met een defect aan het voertuig, valt  niet onder de Forté MobiliteitsGarantie. Deze schade omvat – maar is niet beperkt tot – ongemak, reis-, telefoon- en verblijfkosten, verlies van persoonlijke bezittingen of bedrijfseigendommen en derving van loon of inkomsten. Wellicht zijn deze kosten bijvoorbeeld wel gedekt onder een verzekering die de klant zelf hiervoor heeft afgesloten zoals een reisverzekering als het defect ontstaat tijdens een vakantiereis.

Verder vallen niet onder de garantie:

 • Kosten welke niet direct verband houden met het defect en/of de vaststelling hiervan.
 • Kosten voor onderhouds-, spuit- en schoonmaakwerkzaamheden, onderhouds- en inspectiekosten evenals kosten voor het opstellen van een kostenraming, verwijderingskosten en verspilling of onkosten in het kader van het vaststellen en verwijderen van schade.
 • Schade door dichtingen en pakkingen, voor zover deze niet al benoemd in “Wat valt onder de garantietoezegging?”.
 • Alle kabels en slangen (elektriciteit, vloeistoffen, smeermiddelen), voor zover deze niet verbonden zijn met de in artikel 6 van deze voorwaarden genoemde onderdelen of voor zover zij geïsoleerd zijn van de bovengenoemde componenten, schade (kabelbreuk, scheuren) en resulterende gevolgschade.
 • Alle benodigdheden en verbruiksartikelen, zoals bijvoorbeeld smeermiddelen, filters, koelvloeistoffen en elektrisch laden behalve voor zover die nodig zijn voor de reparatie van het verzekerde onderdeel.
 • Schade door van buiten komende onheilen zoals schade door het binnendringen van water door niet gesloten ramen, deuren, dakluiken.
 • Voor de volgende schades bestaat onafhankelijk van de oorzaak in ieder geval geen recht op garantie en daarmee geen recht op uitkering uit deze garantietoezegging:
 • Als gevolg van een verkeersongeval, aanrijding, diefstal of poging tot diefstal, onjuist gebruik van het voertuig, opzettelijke handeling of nalatigheid;
 • Als gevolg van aanpassingen aan de fabrieksinstellingen van het voertuig zoals tuning of een andere aanpassing in de voertuigelektronica. Indien de fabrieksinstellingen zijn gewijzigd of standaard gemonteerde onderdelen zijn vervangen met als doel de rijprestaties of het uiterlijk van het voertuig te wijzigen, geeft geen recht op garantie voor deze MobiliteitsGarantie.
 • Deelname aan motorsportevenementen, het voorbereiden en oefenen voor deze evenementen valt hier ook onder;
 • Door voortgezet gebruik van een onderdeel dat reeds gerepareerd had moeten worden of een reserveonderdeel dat niet door de fabrikant is goedgekeurd, voor zover de schade hieraan te wijten is;
 • Als gevolg van een aanpassing aan het voertuig die, indien professioneel gecontroleerd, zou resulteren in het weglaten van de algemene typegoedkeuring van het voertuig;
 • Vanwege het risico van moedwillige of kwaadwillende invloed, onvoldoende zorgplicht, ongewone externe invloeden (zoals b.v. schade door dieren of steenslag)
 • Door overmacht en bovengemiddelde weersomstandigheden (storm, hagel, vorst, bliksem, aardbeving of overstroming), evenals door hitte-gerelateerde invloeden en brand of explosie;
 • Door oorlogshandelingen van welke aard dan ook, terreur, burgeroorlog, burgerlijke onrust, staking, uitsluiting, inbeslagname, andere overheidsinmenging of ongecontroleerd optreden van ongevallen in de energieproductie;
 • Indien de kosten die direct of indirect samenhangen met het defect al op een andere wijze of bij een andere partij geclaimd had kunnen worden;
 • Door oxidatie of corrosie van het verzekerde voertuig;
 • Wegens onvoldoende onderhoud, zorg of andere onjuiste behandeling en gebruik van het verzekerde voertuig, of het gebruik van ongeschikt materiaal;
 • Na inwerking van water in welke vorm dan ook, of soortgelijke vloeistofeffecten.
  • In de volgende situatie bestaat er ook geen recht op garantie:
 • De MobiliteitsGarantie is niet van toepassing als het voertuig in een land is waar volgens de groene kaart van het voertuig geen recht op garantie voor schade door aansprakelijkheid wordt verleend.
  • Voor zover een onderdeel dat onder de MobiliteitsGarantie valt al is vervangen of gerepareerd na een eerdere claim, geldt in geval van een hernieuwd verlies van schade aan dit onderdeel, dat allereerst een beroep moet worden gedaan op de bestaande wettelijke of op een andere manier toegekende garanties. In het geval van een herhaalde claim, kan de  de MobiliteitsGarantie pas aangesproken worden nadat een beroep is gedaan op vergoedingen op grond van een al geldende wettelijke of contractuele garantie. Een voorwaarde is dan ook dat de klant zich maximaal heeft ingespannen om beroep op die andere garanties te doen en .  meewerkt aan het krijgen van alle informatie of documenten die nodig zijn om het recht hierop vast te kunnen stellen en uit te oefenen.. .
  • Er is geen recht op garantie voor claims, voor zover die claims worden gedekt door een andere waarborg, garantie- of coulanceregeling, al dan niet van oudere datum of daaronder gedekt zouden zijn indien de onderhavige MobiliteitsGarantie niet zou hebben bestaan. Deze garantie vervangt dan bijvoorbeeld ook niet de aansprakelijkheid (al dan niet gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering) van de dealer, fabrikant, importeur, schadeveroorzakende andere partij of onderdelenleverancier.
  • Het Forté Authorised Service Center verplicht zich in te spannen om het defect zo spoedig mogelijk te laten verhelpen. Schade als gevolg van het niet kunnen beschikken over het voertuig door wacht- of reparatietijd geeft geen recht op garantie binnen deze MobiliteitsGarantie. Het Forté Authorised Service Center is daarvoor ook niet op andere gronden aansprakelijk.
Is opzegging van de garantietoezegging mogelijk?

Tussentijds is de garantietoezegging door de klant niet opzegbaar. Er is dan ook geen recht op een volledige of gedeeltelijke restitutie van een voor het krijgen van de garantie verstrekte vergoeding.  

Wat zijn de kosten en hoe werkt het?

Voor 12 maanden MobiliteitsGarantie zijn de kosten € 429,00 en voor 24 maanden € 719,00. Voor hybride voertuigen geldt een opslag van € 95,00 per jaar. Dit is inclusief alle benodigde producten voor de behandeling en exclusief BTW. Indien u akkoord bent met de voorwaarden kunt u een voertuig aanmelden, gewoon online. Simpel. 

Waar kan ik met vragen terecht?

U kunt contact zoeken met ons hoofdkantoor of rechtstreeks met uw adviseur.