De wettelijke garantie wordt verlengd

Al is de vraag nog even wanneer, maar dit jaar gaat er op dit vlak toch echt wel iets gebeuren. De omgekeerde bewijslast gaat van 6 naar 12 maanden.

 

Den Haag had begin dit jaar toch echt andere dingen aan het hoofd dan de Wettelijke Garantie te verlengen. Men was nog druk aan het formeren terwijl corona ook nog lustig om zich heen aan het slaan was. Op 11 januari zou er dan definitief een oordeel geveld worden, maar tot eind juni gaat er niets gebeuren. Toch lijkt ook Nederland niet te kunnen ontkomen aan de eensgezindheid van haar Europese bondgenoten en zo zullen ook wij er binnenkort aan gaan geloven.

 

België heeft al veel eerder in de wet laten opnemen dat wanneer een auto verkocht wordt er ook een jaar lang zonder zorgen voor de berijders in gereden kan worden. In Nederland gaat dit dus ook gebeuren. Ook hier zullen de garagisten zich moeten voorbereiden op de ‘omgekeerde bewijslast’ die voor een andere manier van werken gaat zorgen. De consument wordt beter beschermd tegen onvoorziene kosten. Het risico wordt naar de garagist verplaatst en daardoor zullen de prijzen waarschijnlijk nog meer stijgen. Het zal toch ergens vandaan komen…

 

Daarin bieden wij met MobiliteitsGarantie een oplossing. Tegen serieus lage kosten zorgen wij voor een betrouwbaar voertuig; de motor en het brandstofsysteem worden gereinigd – dat zijn precies de onderdelen in een auto die het vaakst voor storingen zorgen en daarbij zijn ze ook nog het kostbaarst. Grip op garantie bieden, dat is wat we doen.

 

Kijk voor meer informatie op deze webpagina en klik hier voor een adviseur die graag langskomt om uitleg te geven.