De nieuwe ‘Forté Exhaust Crystal Preventer’ helpt storingen door verstoppingen door kristallisatie te voorkomen.

Forté heeft een nieuwe ‘kristalvoorkomende oplossing’ gelanceerd om storingen in verband met kristalvorming in moderne uitlaatsystemen te helpen verminderen.

Veel Euro 5 en Euro 6 motoren zijn voorzien van een Selective Catalytic Reduction (SCR)-systeem, dat gebruik maakt van AdBlue, de meest bekende vorm van een dieseluitlaatvloeistof (DEF), om NOx  te reduceren en het vrijkomen van de stikstofoxiden in de atmosfeer te verminderen.

Voertuigen die zijn uitgerust met SCR-technologie hebben een aparte tank gevuld met AdBlue, die door een speciale AdBlue-injector in de uitlaatpijp wordt gespoten.

Storingen in het SCR-systeem treden meestal op als de uitlaatgastemperatuur laag is. Kristallen vormen zich in de AdBlue-tank, op de niveausensor, in de vloeistofpomp, op de AdBlue-injector en in het uitlaatsysteem, inclusief de mixer en de SCR-katalysator, als gevolg van rijstijlen, omstandigheden en minder volledige verbrandingen.

Forté’s nieuwe Exhaust Crystal Preventer is een eenmalige oplossing die rechtstreeks in de AdBlue-tank wordt gegoten. Het porduct lost kristallen op die in de tank zijn gevormd, wat de werking van de niveausensor en de vloeistofpomp beïnvloedt. Het wordt aanbevolen om bij elke onderhoudsbeurt of elke keer dat de AdBlue wordt bijgevuld een fles Forté Exhaust Crystal Preventer aan de AdBlue-tank toe te voegen.

Het nieuwe product biedt werkplaatsen een gebruiksvriendelijke oplossing om het SCR-systeem te onderhouden en de vorming van kristallen te voorkomen.

U kunt de Forté Exhaust Crystal Preventer kopen bij onze Forté Authorised Service Centers.