Met ingang van 1 januari 2015 zijn alle activiteiten van Forté N.W.E. (Noord-West Europa) B.V. voor de Benelux, de belangrijkste afzetmarkt van Europa, overgegaan naar Forté Benelux B.V.

Hiermee geeft ITW (Illinois Tool Works) de merkrechten opnieuw in handen van Nederlandse ondernemers. Met deze overgang is een eind gekomen aan het voortbestaan van Forté N.W.E. B.V.
Vier jaar geleden heeft ITW het bedrijf overgenomen van Bart Berends, de toenmalige DGA van Forté N.W.E.

Sinds de oprichting in 1988 heeft het bedrijf alleen maar groei gekend. Oprichter Kees Berends heeft indertijd gekozen voor een strategie van individueel initiatief gecombineerd met groepsondersteuning en toezicht. Tot de dag van vandaag vaart het bedrijf wel bij de richting die toen is ingeslagen.
Forté levert producten van de allerhoogste kwaliteit aan de branches; automobiel, motorfietsen, trucks, scheepvaart, landbouw en industrie.Wat betreft het probleemoplossend vermogen is Forté de onbetwiste marktleider en onderscheidt zich in de markt door het hoge niveau van service, kennis en kennisoverdracht. Het nieuwe hoofdkantoor van Forté in de Benelux is gevestigd in IJsselstein, in het groene hart van Nederland, en beschikt over aanzienlijk grotere technische ruimte en opslagmogelijkheid. Verder zijn er ruimtes voor het geven van opleidingen, technische lezingen en praktijktesten.

De Forté adviseurs in Nederland, België en Luxemburg zullen u uiteraard blijven bezoeken voor de levering van de producten en voor technische en commerciële ondersteuning. Forté in de Benelux, gaat verder onder twee werkmaatschappijen; Forté Benelux B.V. en Forté Premium Segments B.V. Forté Benelux B.V. richt zich volledig op de automotive, terwijl Forté Premium Segments B.V. zich focust op de overige segmenten.
Dagelijkse leiding van Forté is in handen van de heer Erwin Klomp (op foto rechts) (50), algemeen directeur en de heer Jan de Jong (op foto links) (58), operationeel directeur.
Beide heren zullen worden ondersteund door twee vertrouwde gezichten binnen Forté.

Technisch Manager: de heer Peter de Leeuw
Sales Manager: de heer Bram Otten.

In totaal zijn er 10 vaste medewerkers in dienst bij Forté in de Benelux en 28 zelfstandig adviseurs in de buitendienst.
Forté wordt met deze verandering de grootste toeleverancier van verpakte additieven in de Benelux.