Er wordt veel verwacht van het moderne koelsysteem, terwijl het koelsysteem tijdens een onderhoudsbeurt vaak te weinig aandacht krijgt. Om ervoor te zorgen dat het koelsysteem optimaal blijft functioneren, lanceert Forté een nieuw onderhouds- en reparatieproduct, de Forté Advanced Radiator Stop Leak. Het product is een combinatie van de Radiator Stop Leak en de Cooling System Conditioner.

Moderne koelsystemen
De motorruimte raakt steeds voller en is ook compacter geworden. Doordat de prestaties van motoren enorm zijn toegenomen, moet er ook meer warmte worden afgevoerd. Daar komt nog bij dat een juiste bedrijfstemperatuur van de motor niet alleen van belang is voor prestaties en verbruik, maar ook voor een lagere uitstoot. Kortom, er wordt steeds meer van het koelsysteem verwacht, terwijl de omvang van het systeem nauwelijks groeit.

Kwaliteit koelvloeistof
Een goede kwaliteit koelvloeistof beschermt tegen vorst, corrosie, oververhitting en smeert de waterpomp. De additieven in de koelvloeistof die hiervoor zorgen verliezen hun werking tijdens het gebruik. Tevens verouderen alle soorten koelvloeistof, zelfs OAT en longlife. Een regelmatige verversingstermijn is daarom erg belangrijk.

2 in 1
De Forté Advanced Radiator Stop Leak is een combinatie van de Radiator Stop Leak en de Cooling System Conditioner. Het nieuwe product is zowel te gebruiken voor onderhoud als reparatie. Het product beschermt tegen ketelsteen en corrosie, gaat veroudering van de koelvloeistof tegen en smeert de waterpomp. Het verbetert dus de kwaliteit en werking van de koelvloeistof en zorgt er tevens voor dat het koelsysteem niet vervuild raakt. Tevens voorkomt het product lekkage door afdichting van haarscheurtjes in het koelsysteem. Door deze eigenschap is het product ook prima te gebruiken voor noodreparaties aan het koelsysteem.

Schoon presteert beter!