Een autobedrijf dat bijna 50 jaar bestaat, dat is toch wel een prestatie hoor. We zijn vandaag in Brielle op bezoek bij Bosch Car Service Van Eendenburg en hebben een gesprek met één van de eigenaren Edwin Vermaat. Zijn schoonvader heeft het bedrijf in 1969 opgericht en heeft het in 2005 het stokje overgedragen aan zijn dochter en schoonzoon. “Andere tijden…” zo zegt Van Eendenburg sr., nog steeds actief betrokken, als we hem ernaar vragen.

“Er is een hoop veranderd” zo bevestigt ook Vermaat. Het is van groot belang om op Social media aanwezig te zijn, iets wat ze al bijna 10 jaar zijn; “Het zorgt ervoor dat je verbonden bent met je klant, ook buiten Brielle. Ze worden fan van je.“

“De techniek en de werkzaamheden zijn ook complexer geworden en de klanten zijn wijzer en beter geïnformeerd. Het dwingt je als ondernemer om scherp te zijn en een hoge mate van kwaliteit te leveren.” Dat die kwaliteit hier hoog in het vaandel staat is duidelijk. Het verrast dan ook niet dat van Eendenburg zich in 2007-2008 het eerste Autobedrijf van het Jaar van Nederland mocht noemen. Iets waar Vermaat nog steeds ontzettend trots op is. Vorig jaar zijn zij wederom in de top 10 beland.

Tijdens het gesprek beleven wij de passie en integriteit als zeer aangenaam en als belangrijkste verklaring voor het aanhoudende succes wordt resoluut beantwoord; “eerlijkheid is het allerbelangrijkste”. De basis voor iedere langdurige relatie.

Sinds 1996 gebruikt men bij Van Eendenburg producten van Forté. “De aanleiding hiervoor was de aandacht die vakblad AMT er in die tijd aan schonk en Forté als enige het bewijs leverde dat het ook echt werkte.” Ervaringen met een tweetal vervuilingsproblemen maakte dat men bewust werd van de gevolgen door vervuiling en overtuigd raakte van de noodzaak van reinigen bij onderhoud. “Ik heb echt weinig problemen met vervuiling”, aldus Vermaat “en dat komt doordat ik ze voorkom door bij iedere beurt een Forté reiniger in de brandstoftank toe te voegen. Als er zich situaties voordoen waarbij vervuiling een rol speelt dan zijn het meestal ‘vreemde’ auto’s van buitenaf.” Van Eendenburg werkt met onderhoudsvoorschriften en daarin is de behandeling met Forté ook opgenomen. Op de vraag of er wel eens klanten klagen over de kosten antwoordt Vermaat; “de klanten vertrouwen mij en weten dat ik het beste met ze voor heb. Dat is ook echt zo want de motoren lopen veel beter en je voorkomt er hoge kosten mee, daar is de klant dus uiteindelijk mee geholpen.”

Volgens Vermaat zit de waarde van Forté niet alleen in de hoge kwaliteit van de producten, maar ook vooral in de kennis die de adviseur biedt. Tom Piso – de Forté adviseur – is het daar roerend mee eens en informeert zijn klant ter plekke over het nieuwe fenomeen LSPI waar Forté specialist in is en een whitepaper over heeft geschreven. Tot dit moment was dit voor Vermaat onbekend maar bij deze dus weer volledig op de hoogte.

Door inzet van Forté onderhoudsproducten zal de motor altijd optimaal presteren en zo weinig mogelijk brandstof verbruiken. Gevolg hiervan is dat er een hele keten aan storingen niet meer op gang komt en uw voertuig van nare, vaak onverklaarbare, storingen verschoond blijft. Schoon presteert beter!

 

Forté Benelux B.V.
www.forte-benelux.com