In 2011 heeft Nico Speksnijder de stoute schoenen aangetrokken en Camper-Plus te Krimpen aan den IJssel opgericht. Daar verhuurt hij zijn campers aan avontuurlijke vijftigplussers die hun vleugels willen uitslaan en het vrije gevoel van een camper willen ervaren. “Ik had duidelijk een gat in de markt gevonden, ik wist niet wat ik meemaakte” aldus Speksnijder. Een bloeiende doelgroep en markt, zo bleek uit het succes.

Zijn klanten hebben een simpele behoefte; ontzorgd worden. Dat staat centraal bij Camper-Plus en dat gaat best ver. Zo worden er instructie avonden georganiseerd, zodat de klanten weten hoe ze met de moderne Fiat campers moeten omgaan, en worden er groepsreizen georganiseerd met vooraf geselecteerde standplaatsen. Dit jaar naar Portugal en Zuid-Spanje. Iedereen rijdt individueel, maakt eigen keuzes, maar men ontmoet elkaar wel regelmatig waardoor het groepsgevoel verbindt. In aanschaf van campers is Speksnijder om die reden dan ook zeer selectief en draagt daarmee bij aan de visie van het ontzorgen van de klant.

Onderhoud verrichtte Speksnijder in het begin nog zelf en in het begin kwam hij nog wel eens voor uitdagingen te staan; “dan werd ik weer gebeld omdat ze bijvoorbeeld het lampje van het roetfilter zagen branden en niet meer verder konden (of durfden), dat gebeurt altijd in het buitenland. Regelmatig had ik dan ook geen andere keuze dan de klant ter plaatse een garage te laten bezoeken, wat voor een vakantieganger natuurlijk bijzonder vervelend is. Klanten betalen om zorgeloos op vakantie te kunnen en de eerlijkheid gebied nog wel te zeggen dat ik dit toen nog niet onder controle had, al kon men mijn inzet wel waarderen” aldus Speksnijder.

Sinds drie jaar is het onderhoud aan de campers uitbesteed aan een professionele derde partij. Daar werd hij gewezen op de verschillen in brandstofsamenstelling in de ons omringende landen, en de gevolgen hiervan en werd hem geadviseerd om met Forté in gesprek te gaan. Samen met de Technisch Adviseur van Forté is er een onderhoudsadvies opgezet en werd hij overtuigd van het belang om bij iedere onderhoudsbeurt het brandstofsysteem, de motor en het roetfilter te reinigen. De wagens lopen sindsdien beter en zuiniger en storingen zijn verdwenen. “Ik kan oprecht zeggen dat ik nooit meer gebeld word met storingslampjes die in het dashboard branden.”

Speksnijder: “Mij geeft het een gerust gevoel om te weten dat ik mijn klanten op pad stuur met een camper waaraan met zorg onderhoud is besteed. Dat vind ik belangrijk want dat zorgt ervoor dat de klanten terugkomen, daarnaast is het voor mij gunstig dat de total cost of ownership lager is dan voorheen.”

Door inzet van Forté onderhoudsproducten zal de motor altijd optimaal presteren en zo weinig mogelijk brandstof verbruiken. Gevolg hiervan is dat er een hele keten aan storingen niet meer op gang komt en uw voertuig van nare, vaak onverklaarbare, storingen verschoond blijft. Schoon presteert beter!