mobiliteit garantie

Veelgestelde vragen aan Forté

 

Er zijn veel mensen die contact met ons zoeken en vragen stellen over de beschikbaarheid en het gebruik van onze producten. Vinden we hartstikke leuk want we helpen jullie graag op weg. We hebben de vragen die het meest voorkomen onderstaand uitgewerkt.  

 

Zit het antwoord op jouw vraag er niet bij? Start dan een chat!

Waar kan ik Forté kopen?

Wij verkopen uitsluitend aan professionals, dus aan garagebedrijven die het onderhoud van de voertuigen verzorgen. Bij verkeerd gebruik is het niet risicoloos en kun je schade aanrichten. Dat wensen we niemand toe en om die reden hebben wij Forté Authorised Service Centers gecertificeerd om onze producten op een juiste wijze te gebruiken. 

 

Als u onze producten wilt kopen dan verwijzen wij u door naar onze site, waar u in de menubalk voor “waar te koop” kunt selecteren. Nadat u uw land heeft geselecteerd kunt u in de postcodezoeker uw gegevens kwijt en worden alle Forté Authorised Service Centers in de buurt getoond.

 

Heeft u nog vragen? Start een chat! 

Hoe moet ik Motorflush gebruiken?

Ons advies is om het flushen van een motor over te laten aan professionele bedrijven die kennis van de reinigingsbehandeling hebben. Zij kunnen de behandeling uitvoeren en op een veilige en milieuverantwoorde wijze een olieverversing verzorgen.

 

Kijk bij “waar te koop” op onze site voor het dichtstbijzijnde Forté Authorised Service Center.

 

Bent u zelf technisch genoeg om de behandeling uit te voeren en u heeft nog een vraag? Start dan een chat!

 

Mijn auto verbruikt veel olie, wat moet ik doen?

Veelal is een flush van de motor een verstandige eerste stap, maar er zijn veel redenen denkbaar die een verhoogd olieverbruik veroorzaken. Ons advies is daarom altijd om een diagnose door één van de Forté Authorised Service Centers te laten uitvoeren. Zij kunnen u van advies voorzien en eventueel een behandeling uitvoeren.

 

Kijk hier waar het dichtstbijzijnde Authorised Service Center zit. 

Wat is het verschil tussen Fuel System Cleaner Advanced en Fuel & Emission Improver?

Fuel System Cleaner Advanced is het product dat standaard bij het onderhoud van benzinemotoren van auto’s wordt voorgeschreven om o.a. brandstofsystemen te reinigen en de negatieve gevolgen van het gebruik van ethanol houdende benzine tegengaat. 

 

Fuel & Emission Improver wordt gebruikt om de effectiviteit van het uitlaatgas nabehandelingssysteem, inclusief de lambdasonde en de katalysatorwerking te optimaliseren en bij klachten en storingen samen met Fuel System Cleaner Advanced voor een grondige reiniging en bescherming van het hele brandstofsysteem te zorgen.   

Wat is het verschil tussen Diesel Injector Treatment en Advanced Diesel Fuel Conditioner?

Diesel Injector Treatment is het standaard onderhoudsproduct dat wordt voorgeschreven voor alle soorten dieselmotoren in personenauto’s, trucks, landbouwvoertuigen, pleziervaart, scheepvaart en industrie om o.a. brandstofsystemen te reinigen en de negatieve gevolgen van het gebruik van biodiesel tegen te gaan.  

 

Advanced Diesel Fuel Conditioner is de voorloper van Forté Diesel Injector Treatment en is geschikt voor dieselbrandstof die geen biodiesel bevat. Het wordt vooral gebruikt omdat men er zo bekend mee is. 

Welke dosering moet ik hanteren?

Voor de brandstofsysteem producten kan voor een preventieve behandeling van een auto aangehouden worden om 1 x 400 ml. product te gebruiken op een ¾ tot volle tank. 

 

Bij een motorfiets is de preventieve behandeling 1 x 150 ml. Forté Moto Power I en 1 x 150 ml.  Forté Moto Power II op een ¾ tot volle tank, ook voor de winterstalling.