Winterstalling motorfiets; waar moet je rekening mee houden?

Wij hebben een “Winterstalling Top 10” gemaakt om ervoor te zorgen dat je in het nieuwe jaar gelijk zorgeloos op je motorfiets kunt springen.

 

Winterstalling TOP 10;

  1. Maak de motor inwendig schoon met Forté Motor Flush vóór de olieverversing en voeg Forté Top End Treatment toe om het additiefpakket van de motorolie te ondersteunen, veroudering van de motorolie tegen te gaan en de motor inwendig schoon te houden.
  2. Voeg Forté Moto Power I & Moto Power II toe aan de tank met superplus 98 benzine, laat deze 5 minuten stationair draaien en zet de motor af. Vul de tank eventueel verder af met superplus 98.
  3. Indien de motor niet vorstvrij staat is het raadzaam om de accu te demonteren en de accu binnen, dus droog en vorstvrij, op een druppellader aan te sluiten.
  4. Smeer de ketting en tandwielen met Pro-Focus Red Chain Grease of Pro-Focus Red Chain Lubricant vóór de stalling om corrosie en uitdrogen van rubber O-, X- of W- ringen te voorkomen.
  5. Verhoog de bandenspanning met 0,5 bar boven de geadviseerde bandenspanning om flat spots te voorkomen en plaats de motor op de middenbok of bok de motorfiets op ‘paddock stands’ met de voorgeschreven bandenspanning.
  6. Spuit alle zichtbare elektrische contacten in met contact spray om corrosie en overgangsweerstanden van de contacten te voorkomen.
  7. Behandel kunststof delen, rubber delen en de uitlaten met Pro-Focus Siliconen Spray om uitharden en corrosie te voorkomen.
  8. Zorg dat de motor schoon en binnen wordt weggezet onder een goede motorhoes die geen vocht vasthoud en geen condensvorming onder de hoes veroorzaakt.
  9. Controleer de kwaliteit en de vorstbeveiliging van de koelvloeistof. Indien nodig vervangen voor de stalling.
  10. Voorkom diefstal van de motorfiets door naast een goede motorhoes die het zicht op de motor ontneemt tevens sloten, gps trackers of andere preventieve maatregelen te treffen.

 

P.S.: Vergeet niet dat in de eerste kilometers van het nieuwe seizoen de banden bij droog, maar zeker ook bij nat weer, mogelijk nog grip missen op wegmarkeringen, in bochten, bij het remmen en bij het accelereren!