milieubewust Forte

Met het gebruik van Forté reinigingsproducten draagt u bij aan een schoner milieu.

Voor nu en de volgende generaties hebben wij allen een verantwoordelijkheid in ons dagelijks doen en laten. In onze hectische wereld van mobiliteit en het steeds toenemend gebruik van voertuigen met brandstofmotoren brengt Forté innovatie en duurzame producten die bijdragen aan een schoner milieu.

Wij nemen samen met u onze verantwoording en streven voor nu en in de toekomst een schoner en leefbaar milieu na. Samen voor een betere wereld.

In de steeds veranderende wereld van milieueisen, voorschriften en wetgeving antwoorden wij met duurzame en innovatieve producten en toepassingen. Op onze Research en Development afdelingen en laboratoria is de ontwikkeling een voortdurend proces om te komen tot milieubewuste verbeteringen van onze huidige en nieuwe producten.

The Green Touch:

De milieubelasting van een individu wordt uitgedrukt in de ‘Carbon Footprint‘. Hiermee wordt aangegeven hoeveel koolstof in het milieu gebracht wordt. Het hoofdbestanddeel wordt veroorzaakt door ons dagelijkse energieverbruik waarbij CO2 vrijkomt en in het milieu gebracht wordt. Het brandstofverbruik van onze voer- en vaartuigen neemt toe door vervuiling van brandstofsystemen en het inwendige van de motor, waardoor het milieu hoger belast wordt. Niet alleen het milieu wordt hierdoor onnodige extra belast.

Inwendige motorvervuiling veroorzaakt tevens extra vervuiling door kool-, roet- en slijtagedelen van de motorolie. De denkbeeldige, sterk vervuilde, olieplas die na het dagelijks aftappen van motoren ontstaat, vormt een ernstige bedreiging voor het milieu, mits deze op een milieubewuste wijze verwerkt wordt. Vergeet niet dat we wereldwijd met meer dan 1 miljard voertuigen rondrijden!

Door de toepassing van Forté reinigingsproducten bij elke onderhoudsbeurt wordt het brandstofverbruik geminimaliseerd en blijft de oliekwaliteit zo optimaal mogelijk. Ook hierdoor draagt u zelf bij aan een schoner milieu.

Wilt u meer weten over onze producten en activiteiten?
Ga naar het overzicht van de Forté-adviseur in uw regio.

Forté vakantietips. Fijne vakantie!

Vakantiecheck! Gaat u deze zomer met de auto op vakantie? Laat uw garage voordat u op vakantie gaat een vakantiecheck uitvoeren. Tijdens de vakantiecheck controleert uw garage onder andere het oliepeil, het koelsysteem, de bandenspanning, het bandenprofiel, de remmen,...

E10; noodzaak voor reinigen

E10; Noodzakelijk om minimaal bij iedere onderhoudsbeurt of jaarlijks het brandstofsysteem te reinigen met Forté Fuel System Cleaner Advanced.

Bio beter? NO!

De titel is nogal stellig, maar voor de duidelijkheid attenderen we u erop dat het hier over brandstoffen gaat:) Een trend is namelijk dat de brandstoffen van onze overheid 'groener' moeten worden. Op zich een goede ontwikkeling want een bijdrage aan het milieu is...

Reference Case Camper-Plus

In 2011 heeft Nico Speksnijder de stoute schoenen aangetrokken en Camper-Plus te Krimpen aan den IJssel opgericht. Daar verhuurt hij zijn campers aan avontuurlijke vijftigplussers die hun vleugels willen uitslaan en het vrije gevoel van een camper willen ervaren. “Ik...

Radar over E10 in auto/scooter

E10 schadelijk voor motor en scooter   Sinds oktober 2019 is er in brandstofland een behoorlijke wijziging doorgevoerd. Er is besloten om de benzine vriendelijker voor het milieu te maken door er alcohol aan toe te voegen (E10). Dat is gelukt. De gevolgen ervan...